language language language
FI EN
menu
language language language
FI EN
menu

Saimaa kutsuu melontaretkelle

Vesille mieliville on Lappeenrannan ja Imatran seudulla useita karttoihin merkittyjä melontareittejä. Aloittelijoille löytyy suojaisia rantoja rauhallisempaan etenemiseen ja kokeneemmille melojille on tarjolla vaativampia reittejä järvi- ja kapeikko-osuuksilla. Ainutlaatuisiin saaristomaisemiin voi lähteä melomaan itsenäisesti, mutta parhaan tuntuman vesiin saa paikallisen oppaan ohjeilla.

Imatran läheisyydessä

 1. Imatran Ukonniemen ja Lappeenrannan Rauhan läheisyydessä voi meloa rantoja pitkin tutustuen venevajakulttuuriin tai kierrellä lähisaaria, joissa on mahdollista rantautua vapailla rannoilla.
 2. Ruokolahden melontareitti on 110 km pituinen. Reitti lähtee pieniltä järviltä ja päättyy jokiosuuden ja historiallisten kanavien jälkeen Saimaan selkävesien kautta Ruokolahden keskustaan.

Lappeenrannan läheisyydessä

 1. Lappeenrannan kaupunginlahdella meloessa voi halutessaan käydä levähtämässä laavulla. Reitillä kannattaa huomioida vilkas vene- ja laivaliikenne.
 2. Väliväylän melontareitti Lappeenrannasta Kouvolaan on sopiva tosimelojalle, sillä matkan kesto on 4–8 päivää. Matkan varrella olevat laavut tarjoavat yösijan. Väliväylä sopii toki myös päiväretkikohteeksi, sillä erityisesti Kannuskosken alueella on mukavia melontareittejä ja runsaasti pysähdyspaikkoja. Kanootit voi vuokrata paikan päältä Tuhannen Tarinan Talon kautta.
 3. Reippaan päivämelontaretken kohteeksi sopii Pien-Saimaa, missä on useita rantautumispaikkoja.

Rantautumispaikkoja Saimaalla

 • Ruuhonsaaret: vierasvenesatama, jossa voit muun muassa saunoa ja grillata.
 • Rastiniemi: nuotiopaikka ja uimaranta.
 • Ilkonsaari: kaksi retkisatamaa, kalliorantainen eteläpään ranta ja hiekkainen lahti keskiosan kannaksella.
 • Satamosaari: sauna ja grilli.
 • Ruohosaari: laavu, nuotio ja pieni hiekkaranta.
 • Karhusaari: laavu ja tulisija.
 • Muukonsaari: grillikatoksia, luontopolku ja vuokrattavia rakennuksia.
 • Hietasaari: grillikatos ja sauna.
 • Päihäniemi: grilli ja näköalapaikka. 

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on toteuttanut nykyaikaisen Etelä-Karjalan retkeilyportaalin, joka löytyy osoitteesta www.ekarjala-retkeily.fi.

Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Flurries
-8°C