language language language language
FI EN RU DE
menu
language language language language
FI EN RU DE
menu

Saimaa - Koe talvi parhaimmillaan

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on houkutteleva talvikohde viettää lomaa koko perheelle. Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja tarjoavat upeat puitteet nauttia lähes keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Imatra puolestaan vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Lisäksi Lappeenrannan ja Imatran seudun talviset ulkoilureitit, Saimaan jää ja loistavat urheilupaikat takaavat tekemistä kaikille liikkujille. Aktiivisen talvipäivän jälkeen on mukava rentoutua alueen ravintoloissa herkutellen sekä kylpylöiden lämmöstä nauttien. Vietä ikimuistoinen talviloma!

Lappeenranta

Lappeenrannassa talvi on tekemistä täynnä! Moderni matkailukaupunki tarjoaa viehättäviä elämyksiä sekä ympärivuotisia luontokohteita kaikenikäisille.

Talviurheilusta kiinnostuneille Lappeenrannasta löytyy lukuisia mahdollisuuksia retkeilyyn, hiihtoon, luisteluun ja jopa pyöräilyyn. Talvisia rientoja voi harrastaa Myllymäen lumisilla rinteillä, joissa on turvallista opetella laskettelua tai laskea pulkalla. Linnoituksen historialliset vallit tarjoavat myös upeat puitteet mäenlaskuun. Sisätiloista löytyvät leikki- ja seikkailupaikat sekä alueen kylpylät palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuta.

Lisäksi Lappeenranta tarjoaa upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin ja rentoutumiseen. Vieraile Lappeenrannan linnoituksessa, nauti illallinen Saimaan äärellä, tutustu alueen historiaan Lappeenrannan museoissa tai lähde viihtymään lukuisten tapahtumien parissa.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Talvikivaa Lappeenrannassa

IMATRA

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.

Kaiken keskellä kuohuu koski. Suomen vanhin matkailunähtävyys halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut. Koskea ovat käyneet ihailemassa niin Venäjän keisarinna kuin Brasilian keisari.

Imatralla on aina ymmärretty kulttuurin päälle. Ruumiinkulttuuria edustavat kaksi kylpylää kuuden kilometrin säteellä keskustasta, henkistä taas Imatran kaupunginteatteri, kansainvälinen teatterifestivaali sekä korkeatasoinen balettitapahtuma.

Imatraa ei voi ymmärtää vain tekstistä tai kuvista, vaan se pitää kokea itse. Tule ja koe Kansallisihmeen voima.

Vuoden paras loma

Lappeenrannan linnoitus

Lähde seikkailemaan Lappeenrannan linnoituksen upeisiin talvimaisemiin. Linnoituksen ympäri kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi oppia uutta tietoa Linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta. Reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrelta löytyy 11 opastaulua. Lisäksi lumoavan linnoituksen museot, puodit ja kahvilat kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta.

Lappeenrannan linnoitus on muuten myös yksi kaupungin parhaista paikoista laskea pulkalla!

Kulttuuria ja elämyksiä Teatteri Imatrassa

Imatran teatterit, kulttuuritalo, kansainvälinen teatterifestivaali sekä korkeatasoinen balettitapahtuma tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä Imatralla. Suomen uusin teatteritalo, Teatteri-Imatra tarjoilee kulttuuria ja elämyksiä kaikelle kansalle.

Keväällä 2022 lavan valtaa Elämä Ikkunan takana. Eppu Nuotion Teatteri Imatralle kirjoittama lämmin, arkisentuttu, hauska ja koskettavakin musiikkinäytelmä tutkii parisuhteen raapivaa karheutta ja vie Gösta Sundqvistin rakastettujen laulujen nostalgiseen maailmaan.

Retkeile talvisella Saimaalla

Auringon valossa kimaltelevat hanget kutsuvat aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kirpeästä talvisäästä. Mikä voi olla parempaa kuin kävely Saimaan talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä, kuppi kuumaa teetä tai kahvia nauttien.

Saimaan talvi ja ainutlaatuinen järviluonto tarjoaa upeat maisemat sekä huikeat retkeilymahdollisuudet eritasoisille seikkailijoille: Saimaan rantoja myötäilevä Rantaraitti, Pappilanniemen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku sekä harvinainen Hämmäauteensuo. Talvella Lappeenrannan satamasta pääsee jäätä pitkin myös Karhusaareen.

Majoitu mukavasti Imatralla

Imatran alueella on yli 4 000 petipaikkaa ja tarjonta vaihtelee kotoisista mökeistä Saimaan rannalla kylpylöiden upeisiin huippusviitteihin. Kaipasit sitten luksusta ja kylpylähemmottelua, mukavuutta keskustan ytimessä tai tilavan mökin isommalle porukalle, Imatralla löytyy taatusti tarpeisiisi sopiva vaihtoehto. Majoituksen ehdottomana huippuna on pohjoismaiden ainut linnahotelli, Imatran Valtiohotelli. Majoituksen suhteen voikin helposti mainita, että Imatralla on jokaiselle jotakin.

Saimaan upeat kylpylät

Kylpylässä virkistyy niin keho kuin mielikin. Vietä rentouttava talviloma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä.

Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylästä löytyy vesiliukumäkien lisäksi erillinen peliallas omatoimisia vesipelejä varten, houkutteleva hyppyallas laitureineen sekä aisteja inspiroiva keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen.

Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva taikametsä on puolestaan Imatran kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman.

Suomen kahvipääkaupunki

Tiesitkö että Lappeenranta on Suomen virallinen kahvipääkaupunki? Linnoituksen kärjessä sijaitseva Satamatie 6 valittiin Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020. Keskustassa sijaitseva Makea Coffee valittiin myös Suomen kolmanneksi parhaaksi kahvilaksi vuonna 2020!

Ja mikä voisi olla parempi kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupista herkullisen marjapiirakan kera Majurskan talon kahvilassa linnoituksessa tai nauttia vohveleista historiallisessa Kinnusen talon tunnelmallisessa Luovuus kahvilassa.

Vety vai atomi? - Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman näitä paikallisia herkkuja joita saat matkaevääksi Kauppatorilta.

Muikut ja lohi

Muikut ja lohi kuuluvat Imatran seudun tunnetuimpiin herkkuihin. Kaupungissa ja sen lähialueella toimii useita laadukkaita ravintoloita, joista tunnetuimpia ovat ravintola Buttenhoff, jonka Karjalainen vieraanvaraisuus ja ruokalista pitää kokea itse sekä terassiravintola Bar&Cafe Kuohu, joka tarjoilee lämmikettä talven pimeimpinäkin hetkinä aivan Imatrankosken kupeessa.

Elämää ympäri vuoden

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri tarjoaa värikkäitä elämyksiä, kulttuuria ja riemukasta menoa. Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia, joista löytyy elämyksiä taatusti jokaiseen makuun. Opiskelijakaupungin festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle ympäri vuoden.

Lisäksi Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja kaupunki tarjoaa upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin sekä rentoutumiseen. Lappeenrannassa tapahtumia ja nähtävää riittää!

Tapahtumia Vuoksen varrella

Talvi Imatralla tarjoaa tapahtumia jokaiseen makuun. Juhlallinen Balettigaala Kulttuuritalo Virrassa, modernit elokuvaelämykset nostalgisissa puitteissa, Ukonniemen viihtyisät urheilutapahtumat, Imatran kylpylän mukavat perheaktiviteetit sekä Varpasaaren hauskat talviriehat takaavat, ettei Imatra hiljene talvellakaan. Tekemistä, näkemistä ja kokemista Imatralla tosiaankin riittää!

Koko perheen talvilinna

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen nousee tammikuussa koko perheen Talvilinna, jota ylläpidetään lumitilanteen ehdoilla maaliskuun loppuun saakka. Luminen talvi on siis edellytys sille, että Talvilinna voidaan avata. 

Talvilinna tulee olemaan lumiveistoksen ja neljän liukumäen yhtenäinen kokonaisuus. Lumiveistoksen aiheena on saimaannorppa. Veistos tulee sijaitsemaan Talvilinnan korkeimmassa kohdassa, ja sen alapuolella on neljä eritasoista mäenlaskupaikkaa, joiden suunta osoittaa Pikisaareen. Mäkikukkulalle pääsee kipuamaan portaita pitkin, ja paikalle tuodaan liukureita vapaasti käytettäviksi. Myös sataman ja linnoituksen alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat Talvilinnan kävijöitä.

Veistos ja mäet myös värivalaistaan, ja Talvilinnan alueelle tuotetaan äänimaailmaa. Äänimaailman ja valaistuksen avulla pyritään luomaan arjesta poikkeavaa taianomaista tunnelmaa. Valaistuksella edistetään myös mäenlaskijoiden turvallisuutta.

Pakko kokea Imatralla

Nautiskele olostasi elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä ja anna aikaa itsellesi hemmotteluhoitojen parissa. Seikkaile perheen kanssa alueen hauskoissa aktiviteettipuistoissa tai nauti Imatran raikkaasta ulkoilmasta hiihtäen, pilkkien, juosten, pyöräillen, luistellen, laavulla makkaraa paistaen tai hauskan koiravaljakkoajelun merkeissä. Imatran talviset ulkoilureitit, Saimaan jää ja loistavat Ukonniemen ulkoilupaikat takaavat monipuolista tekemistä kaikille liikkujille. Virtaa voi tankata lisää yhdestä monista alueen ravintoloista.

Upeaan taiteeseen sekä alueen kaupunki- ja sotahistoriaan päästään lisäksi tutustumaan Imatran monipuolisessa museotarjonnassa.

Discover Saimaa
Begeben Sie sich auf ein Abenteuer
Imatra erste Schnee Skiloipe
Skifahren auf echtem Schnee ab dem 15. Oktober!
Karelisches Bauernhaus Hiljan piha
Authentischer karelischer Bauernhof aus dem 19. Jahrhundert
Holiday Club Saimaa
Das preisgekröntes Spa-Hotel und Resort
Angry Birds Activity Park
Ein Indoor-Aktivitätspark für die ganze Familie
Imatran Kylpylä Spa Resort
Das vielseitigste Spa-Hotel in Ostfinnland
Schlittschuhbahnen in der Region Lappeenranta
Besuchen Sie die verschiedenen Eislaufbahnen in Lappeenranta
Naturpfad Pappilanniemi
Etwa 4 km vom Stadtzentrum von Lappeenranta entfernt gelegen
Lappee Kirche
Eine prächtige Kirche im Zentrum von Lappeenranta
Trockentauchanzug schwimmend – Tuplakasi-Action
Ganzjährige Aktivität für alle
Imatrafall
Die älteste Touristenattraktion Finnlands
Festung von Lappeenranta
Zahlreiche historische Attraktionen und Veranstaltungen
Imatra Skiloipen
Lesen Sie mehr über die verschiedenen Loipen in Imatra
Eisangeltouren und Ausrüstung – Tuplakasi-Action
Begeben Sie sich auf eine geführte Eisangeltour auf dem Saimaa-See
Satamatie 6
Das beste Café in Finnland
Savitaipale Tour Eislaufen
Traditionelle 5 km lange Tour-Eislaufbahn in Savitaipale
Imatra Spa Arena
Eislaufbahn in der Nähe des Imatran Kylpylä Spa Resort
Savitaipale Snowboarding und New School Piste
Snowboarden und New School Skifahren
Schneeschuhe – Tuplakasi-Action
Mieten Sie Schneeschuhe und erkunden Sie die Wälder am Saimaa-See
Theater Imatra
Erleben Sie hochwertige Theateraufführungen im Theater Imatra
Savitaipale Langlaufski
Vielseitige Loipen für Enthusiasten aller Niveaus
Holiday Club Saimaa Arena
Eishockeyspiele auf Liganiveau und Eiskunstlaufvorführungen
Karhusaari
Ein ganzjähriges Ausflugsziel
Myllysaari Sauna
Seesauna in der Nähe des Badestrandes von Myllysaari
Eisstadion und Eislaufbahn in Lappeenranta
Das Eisstadion liegt 2,5 km vom Stadtzentrum entfernt
Fatbiking – Tuplakasi-Action
Mieten Sie ein Fatbike oder nehmen Sie an einer geführten Fatbiking-Tour teil
UK Arena
Eissportarena in der Nähe des Zentrums von Lappeenranta
Savitaipale Eishockeyhalle
Spielen Sie Curling in der Savitaipale Eishockeyhalle
Fatbiking – Holiday Club Saimaa
Mieten Sie ein E-Fatbike vom Holiday Club Saimaa
Stadttheater Lappeenranta
Kulturelle Erlebnisse für jede Altersgruppe
Lappeenranta Skiloipen
Lesen Sie mehr über die verschiedenen Skipisten in Lappeenranta
Hämmäauteensuo
Entdecken Sie die ursprüngliche Sumpfnatur des Hämmäauteensuo
Karhumäki Pumptrack
Pumptrack ganzjährig kostenlos verfügbar
Rantaraitti
7 km langer Naturpfad vom Stadtteil Pallo zum Skinnarila-Gebiet
Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Mostly cloudy
-4°C