language language language
FI EN
menu
language language language
FI EN
menu

Lappeenranta

Lappeenranta on nykyään moderni matkailukaupunki ja hyväntuulisesta kaupungista löydät viehättäviä tutustumiskohteita ja elämyksiä ympäri vuoden!

Satama-alue on Lappeenrannan kesän menomekka. Suomen pisin rantabulevardi, takuulähtöiset aktiviteetit ja Saimaan saaristo tarjoavat tekemistä koko perheelle.

Lumoava linnoitus ja sen museot, puodit, kahvilat sekä kesäteatteri kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta. Linnoitusta kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi tutustua Linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaan.

 

Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia ja festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle. 

Viehättävä satama-alue ja Myllysaari tarjoavat lukuisia tapahtumia, aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Voit pulahtaa uimaan Myllysaaren uimarannalla tai kuluttaa aikaa leppoisasti loikoillen Halkosaaren kärjessä keskellä sataman sykettä.

Jokaiseen Saimaa-reissuun on pakko ujuttaa myös sauna, niin myös tähän. Perinteisemmät löylyt löytyvät ihan Sataman lähellä – Myllysaaren saunassa. Eksoottisimmat löylyt heitetään melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkillä, jotka starttaavat satamasta.

Satamassa sijaitsee myös Suomen suurin Hiekkalinna, joka on ihastuttanut matkailijoita jo vuodesta 2004 lähtien. Hiekkalinnan alueella toimii myös välinevuokraamo, josta voi napata esimerkiksi kanootin, soutuveneen tai sähköpyörän matkaan.

Kesäisin Satamatorilla voi nauttia paikallisia erikoisuuksia Vety- ja Atomi-lihapiirakoita, nauttia elävästä musiikista sekä ihastella Saimaan näkymiä. Satamastamme risteilet saaristoon tai kanavaa pitkin viisumivapaasti aina Viipuriin tai Pietariin saakka.

Suomen kaunein golf-kenttä löytyy Tuosan saaresta ja Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä Holiday Club Saimaa loistavine oheispalveluineen sijaitsee Saimaan rannalla Rauhassa.

Ylämaan jalokivikylässä tutustut kansallisjalokiveemme spektroliittiin, alueella on tarjolla monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä koko perheelle. 

Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Etelä-Karjalan alueella on myös noin 1500 geokätköä. 

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin - Saimaa järvi on itäisen Suomen aarre ja siitä tunnetaan kauniista maisemista, puhtaasta luonnosta, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä!

Kauniille, Saimaan rantoja myötäilevälle ulkoilureitille, Rantaraitille pääsee aivan Lappeenrannan keskustan tuntumasta. Yhteensä 14,8 kilometriä pitkälle raitille voi mennä monesta eri kohtaa ja raitti poikkeaa välillä kiertämään myös pieniä lenkkejä.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Flurries
-8°C