Elokuun lomavinkit!

2015-05-27tekemiset_risteilyt_viipuri_300.jpg
2.8.2018 0:11

Lappeenrannan ja Imatran seudun kesä on täynnä mahtavia vaihtoehtoja kesälomalle! Olet sitten matkassa oman rakkaan, kaverin tai koko perheen kanssa, valitse alla olevasta kesävinkki -listasta omat suosikkisi.

Saimaan risteily on must!

Hyppää kyytiin ja lähde ihastelemaan upeita Saimaan tai Vuoksen maisemia. Lähtöjä on kesällä päivittäin, eli löydät aikatauluusi sopivan vuoron varmasti. Aina on mahdollisuus bongata iki-ihana Saimaan norppa! Poikkeusaikataulut kannattaa aina tarkistaa risteilijän sivuilta. 

Lappeenrannan Hiekkalinna hurmaa

Lappeenrannan Hiekkalinna on Suomen suurin, onhan siihen käytetty huikeat 3 miljoonaa kiloa hiekkaa! Veistäjiä on saapunut ympäri maailmaa ja myös matkailijat pääsevät itse kokeilemaan veistämistä linnalla. Alueelta voi vuokrata pyörän tai kajakin, ja myös katujuna lähtee Hiekkalinnalta. Mahtava paikka ikuistaa selfie!

Kalaan mars!

Toki voit kokeilla kalaonneasi lähes missä ja milloin vaan, ainakin onkimalla. Jos haluat takuuvarman saaliin, suuntaa Vuoksen Kalastuspuistoon Imatralle. Sieltä saa tuoreet kalat mukaan vaikka kesämökille. Jos kaipaat opastusta kalastuksen saloihin, voit lähteä myös opastetulle kalastussafarille.

Mökkiloma on minulle

Jos kesälomasi parasta antia on mökkeily, niin Saimaan seutu on siihen mahtava vaihtoehto. Mökkejä löytyy satoja erilaisia ja voitkin valita oman suosikin perinteisten kesämokkien ja hulppeiden lomahuviloiden välillä. Vaikka kesällä useat mökit vuokrataankin vähintään viikoksi, löytyy paikallisilta mökkiyrittäjiltä myös lyhyempiä jaksoja rentoutumiseen. Imatran Kylpylän ja Holiday Club Saimaan loma-asunnot voi vuokrata myös kahdeksi yöksi tai pidempään. 

Katujunan kyytiin kaupunkikierrokselle

Sekä Lappeenrannassa että Imatralla liikennöivät kesäiset katujunat. Katujuna on oiva tapa tutustua kaupunkiin ja voit hypätä pois kyydistä sopivalla pysäkillä. Katujuna on usein myös perheen pienempien suosikki! 

Pyörän selkään!

Pyöräily on oiva tapa kuntoilla ja nauttia Lappeenrannan ja Imatran seudun luonnosta - Saimaa avautuu aivan uudella tavalla! Voit valita teemareiteistä oman kunnon ja aikataulun mukaan sinulle sopivan vaihtoehdon. Matkan varrella kannattaa nauttia idyllisistä kahviloista ja bongata nähtävyyksiä. Tiesitkö, että Saimaalla on myös Geopark?

Viisumivapaasti Venäjälle?

Kyllä, Lappeenrannasta pääsee viisumivapaasti Venäjälle. M/S Carelia liikennöi Lappeenrannan satamasta aina syyskuulle saakka, ja voit valita Saimaa Travelin matkatarjonnasta päivän Viipurin risteilyn tai myös yöpyä naapurissa. Viisumivapaa risteily mahdollistaa vierailun myös Pietarissa, eli matka jatkuu Viipurista linja-autolla kohti Pietarin upeaa metropolia, jossa yövytään 2 vuorokautta. Reissulla on siis riittävästi aikaa tutustua kaupungin upeisiin nähtävyyksiin ja nautiskella venäläisen keittiön herkuista. Mikä parasta? Kansainväliset kesävieraat voit ottaa mukaan, sillä viisumivapaus koskee kaikkien maiden kansalaisia.

Alueemme matkailuneuvonnan väki auttaa sinua mielellään suunnittelemaan parhaan loman Saimaan seudulla! Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää.