Lappeenrannan Hiekkalinna viihdyttää vieraita koko kesän

matkailu, loma, nähtävyydet, saimaaLappeenrannan Hiekkalinnassa luodaan katsaus tulevaisuuteen
1.6.2017 10:00

Lapppeenrannan Hiekkalinnnan ikimuistoiset avajaiset ovat tänä vuonna  sunnuntaina 4. kesäkuuta kello 10:00 alkaen.

Tänä kesänä Lappeenrantaan suuntaavat matkailijat voivat tutustua käynnillään myös tulevaisuuteen: Lappeenrannan Hiekkalinnan tämänvuotinen teema on tulevaisuuden lisäksi Suomi 200 vuotta. Rapiat kolme miljoonaa kiloa hiekkaa käytetään muun muassa vuoden 2117 auton, koulun, hologrammikellon, kodin sekä Lapppeenrannan suunnitteluun. Nämä edellä mainitut mahtavat teokset ovat lisäksi paikallisten koululaisten suunnittelemia. 

─ Tarkoitus on veistosten avulla kuvitella, millainen Suomi on sadan vuoden päästä, kertoo Hiekkalinnan projektipäällikkö, veistäjä Kimmo Frosti. 

Veistokset tehdään pakkaamalla hiekka, vettä ja maantiivistäjää apuna käyttäen, vaneerisiin muotteihin. Pakkaamisen jälkeen teos veistetään ylhäältä alaspäin, poistaen muotit työn edetessä. Hiekan seassa ei ole muuta kuin vettä, tosin hiekan pitää olla tietyn tyyppistä, veistamiseen soveltuvaa hiekkaa. Valmis työ pintakäsitellään vedellä laimennetulla kiilto 66 -liimalla. 

Veistosten lisäksi vieraita viihdyttää koko kesän ajan myös pikkujuna, karuselli ja pomppulinna. Lisäksi lähistöltä voi vuokrata jos jonkinmoisia harrastusvälineitä koko perheen käyttöön: pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä. Myös minigolf-kierros onnistuu läheisellä kentällä.

Hiekkalinnan alue on avoinna 4.6.–31.8. Alue avoinna päivittäin klo 10–21.


Hiekkalinnalla palvelee myös Lappeenrannan matkailuneuvonta:
4.6.-25.6. ja 1.8.-31.8. päivittäin 10-18
26.6.-31.7. päivittäin 10-20

Tutustu tapahtumaan tarkemmin

Muista myös Hiekkalinnalta lähtevä kaupunkijuna, jonka kyydissä tutustut kaupunkiin näppärästi.