Saimaan kesä on täynnä musiikkia

gosaimaa, matkailu, loma, tapahtumatSaimaan kesässä nähdään ainakin Haloo Helsinki!
12.6.2017 8:00

Saimaalla riittää tekemistä, näkemistä ja kokemista ympäri vuoden. Kesällä kuitenkin ihmiset haluavat lähteä tapahtumiin ja viihtymään – siksi Etelä-Karjalan musiikkifestivaali ja -konserttitarjonta tuntuukin niin houkuttavalta.

Linnoituksen iltasoitto 4.6.-31.8.

 Suomen juhlavuoden kunniaksi Lappeenrannan toreilla, puistoissa ja linnoituksessa järjestetään sata kesäistä konserttia. Esiintyjinä nähdään paikallisia orkestereita, yhtyeitä, kuoroja, soittokuntia, laulajia, soittajia ja tanssijoita. Kesän mittaan konserteista voi nauttia Satamatorilla, Kauppatorilla, Joutsenon torilla, Raatihuoneella sekä linnoituksen kesäteatterilla.

LappeeFest 15.-18.6.

Saimaan alueen festarikesän aloittaa LappeeFest, jossa nähdään vaikuttava kattaus maan kovimpia artisteja ja bändejä. Lauteille nousevat muun muassa Apulanta, JVG, Eppu Normaali, Popeda ja Kotiteollisuus.

Big Band Camp 2017 26.6.-1.7.

Imatran Koskenpartaalla on taas tarjolla upeita ilmaiskonsertteja ja hyvää meininkiä kun Big Band Camp -kokoonpano esiintyy. Kaikki katukonsertit ovat ilmaisia!

Go 90's 30.6.-1.7.

Vuosia sitä on jouduttu odottamaan, mutta nyt Raptori on valmis tekemään comebackin. Tämä tapahtuu tietenkin Imatran Virranpuistossa Go 90's -festareilla, jossa muita esiintyjiä ovat muun muassa Mr. President, 2 Unlimited ja 2 maanantai.

Imatranajo Pit Stop Party 7.-8.7

Kauniissa Virran puistossa on taas heinäkuun alussa ilo ylimmillään, kun Imatranajojen yhteydessä järjestettävä Pit Stop Party villitsee juhlakansaa. Jännittävän moottoriurheilupäivän jälkeen on mukava rentoutua esimerkiksi Europen Final Coundown -klassikon tahtiin. 

Imatran Yöt -kaupunkifestivaali 22.7.

Ikärajaton tapahtuma kokoaa kauniiseen kesäpäivään mahtavan kattauksen maan eturivin artisteja.  Illan päättää koko kansan suosikki, huikea Haloo Helsinki!

Lemin musiikkijuhlat 26.-30.7.

Säräpitäjässä juhlitaan satavuotiasta Suomea laulun voimin. Kattavassa ohjelmassa on ainakin kamarimusiikkia, kansanmusiikkitapahtumia sekä perheen pienimpiä takuulla ilahduttava Pikku Papun orkesteri.

AsemaFest! Rautjärvellä 31.7.

AsemaFest tarjoaa kesän parhaat festarit nuorille – vastaahan tapahtuman suunnittelusta nuoriso. Tänä vuonna AsemaFesteillä jaetaan snäpissä ja periscopessa fiiliksia ainakin Justimusfilmsin ja Ellinooran keikoilta.

Vanhassa vara parempi -musiikkifestivaali 20.-23.8.

Imatralla vietetään Elokuun 20.-23.8. jo perinteikästä Vanhan musiikin festivaalia. Konsertteja on luvassa kirkoissa, kartanoissa ja kotona!