language language language language
FI EN
menu
language language language language
FI EN
menu

Rimpsu-Reetta

Perinteinen herkku uudella tavalla

Rimpsut ovat maaseudun tytön käsityönä valmistettuja herkullisia piirakoita, joiden valmistustapa noudattaa mummon suvussa kulkenutta perinteistä karjalanpiirakkareseptiä. Erikoisuutena Rimpsuissa ovat raaka-aineet, joissa korostuvat perinteikkyys, puhdas suomalainen luonto ja kaudenmukaisuus.

Ennen vanhaan piirakan kuori toimi alustana puuron kuljettamista varten metsätöihin ja kauppareissuille. Rimpsuissa kuori luomuruista, joka lämmitettynä saa aikaan hieman paahteisen maun. Autenttisen makuelämyksen täydentää Rimpsuissa käytetty maatiaisohralajike, jota on viljelty Suomessa 1700-luvulla sekä tarkkaan mietityt makuelämykset. Nimi tulee vanhasta karjalan kielestä ja tarkoittaa rypytettyä hameenhelmaa.

Rimpsu-Reetan myyntipiste palvelee kesäisin Imatran keskustassa Inkerinaukiolla Bar & Cafe Kuohun yhteydessä ja voit tilata tuotteita ympäri vuoden tapahtumiin ja juhliin. Rimpsuja on saatavana suolaisina, makeina ja vegaanisina versioina, ja niihin sopivat erinomaisesti useat päälliset sekä kylmät tai kuumat juomat.

Rimpsu-Reetta
Imatrankoskentie 1
55100
IMATRA
Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Mostly cloudy
7°C