language language language language
FI EN RU DE
menu
language language language language
FI EN RU DE
menu

Nopeat yhteydet viipuriin ja pietariin

Lomalle lähtiessään monet suunnittelevat mahdollisimman paljon erilaista nähtävää koko loman ajaksi. Lomareissu Etelä-Karjalaan ja Saimaalle tarjoaa jo itsessään näkemistä vähintään viikon ajaksi, mutta kun matkaan yhdistää vielä visiitin Venäjän puolelle, täytyy kameraan ottaa mukaan toinenkin muistikortti.

Viehättävä Viipuri on ehdottomasti vierailun arvoinen lomakohde. Kaupunki sijaitsee vain 60 kilometriä Lappeenrannasta ja Imatralta, joten voit helposti tehdä päiväreissun tai jäädä yöksi. Viipuri tarjoaa runsaasti nähtävää: ihastele upeita maisemia Viipurin linnan näköalatornista, lähde Monrepos'n romanttiseen puistoon iltapäiväkävelylle ja tutustu myös Viipurin Eremitaasin vaikuttavaan taidekokoelmaan.

Pietari on kertakaikkisen upea metropoli ja se on vierailemisen arvoinen kohde ympäri vuoden. Etelä-Karjalasta pääsee kätevästi myös sinne, sillä esimerkiksi Saimaa Travel tarjoaa yritys- ja lomamatkat vaivattomasti. Piristä syksyäsi ja lähde tutustumaan pohjolan Venetsiaan, johon matka kestää Allegrolla Lappeenrannan Vainikkalasta vain 1,5 tuntia.

Suomella ja Venäjällä on yhteistä rajaa pitkälti yli toistatuhatta kilometriä ja Etelä-Karjalasta pääseekin ylittämään EU-rajan neljästä eri paikasta. Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspisteet ovat autolla matkaavien kohteet, kun taas junamatka Suomen itänaapuriin onnistuu Lappeenrannan Vainikkalan rautatieasemalta.

Toinen vaihtoehto Venäjän vierailuun on lähteä Lappeenrannasta risteilyaluksella viisumivapaasti Viipuriin ja Pietariin. Vesiteitse matkatessa näet takuulla niin Saimaan, kuin Venäjän täysin erilaisesta perspektiivistä.

Pikajuna Allegro vie Lappeenrannan Vainikkalasta Pietariin vauhdikkaasti 1,5 tunnissa. Vainikkalassa pysähtyvät myös Tolstoi-junat jotka menevät Moskovaan. Lappeenrannan keskusaseman ja Vainikkalan rautatie-aseman välillä on taksi yhteys. 

Jos matkustat Venäjälle, tarvitset passin lisäksi viisumin. Poikkeuksen muodostavat viisumivapaat risteilyt. Viisumianomuksen voi hoitaa Saimaa Travelin kautta. Viisumia varten tarvitset passin, valokuvan, viisumianomuslomakkeen ja vakuutustodistuksen. Tarkista myös passin voimassaoloaikasäännökset. Lisäksi huomioithan ajankohtaisen koronatilanteen ja sen vaikutuksen matkustukseen.

Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Mostly cloudy
-4°C