language language language language
FI EN RU DE
menu
language language language language
FI EN RU DE
menu

Yhdistä lomamatkaasi reissu Viipuriin ja Pietariin

Lomalle lähtiessään monet suunnittelevat mahdollisimman paljon erilaista nähtävää koko loman ajaksi. Lomareissu Etelä-Karjalaan ja Saimaalle tarjoaa jo itsessään näkemistä vähintään viikon ajaksi, mutta kun matkaan yhdistää vielä visiitin Venäjän puolelle, täytyy kameraan ottaa mukaan toinenkin muistikortti.

Viehättävä Viipuri on ehdottomasti vierailun arvoinen lomakohde. Kaupunki sijaitsee vain 60 kilometriä Lappeenrannasta ja Imatralta, joten voit helposti tehdä päiväreissun tai jäädä yöksi. Viipuri tarjoaa runsaasti nähtävää: ihastele upeita maisemia Viipurin linnan näköalatornista, lähde Monrepos'n romanttiseen puistoon iltapäiväkävelylle ja tutustu myös Viipurin Eremitaasin vaikuttavaan taidekokoelmaan.

Pietari on kertakaikkisen upea metropoli ja se on vierailemisen arvoinen kohde ympäri vuoden. Etelä-Karjalasta pääsee kätevästi myös sinne, sillä esimerkiksi Saimaa Travel tarjoaa yritys- ja lomamatkat vaivattomasti. Piristä syksyäsi ja lähde tutustumaan pohjolan Venetsiaan, johon matka kestää Allegrolla Lappeenrannan Vainikkalasta vain 1,5 tuntia.

Venäjälle matkustaessasi tarvitset passin lisäksi Viisumin. Viisumia varten tarvitset passin, valokuvan, viisumianomuslomakkeen ja vakuutustodistuksen. Tarkista myös passin voimassaoloaikasäännökset.

Hanki viisumi

AUTOILLEN

Suomella ja Venäjällä on yhteistä rajaa pitkälti yli toistatuhatta kilometriä ja Etelä-Karjalasta pääseekin ylittämään EU-rajan neljästä eri paikasta. Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspisteet ovat autolla matkaavien kohteet.

LINJA-AUTOLLA

Vuoden 2019 kesäkuusta alkaen kansainvälinen linja-autoyhtiö ECOLINES aloitti päivittäisen liikennöinnin välillä Pietari – Lappeenranta – Imatra. Linja-auto pysähtyy Lappeenrannan lentokentällä, Lappeenrannan keskustassa (Koulukatu 9), Holiday Club Saimaalla, Imatran linja-autoasemalla ja Imatran Kylpylällä.

Osta liput tästä

JUNALLA

Junamatka Suomen itänaapuriin onnistuu Lappeenrannan Vainikkalan rautatieasemalta. Pikajuna Allegro vie Lappeenrannan Vainikkalasta Pietariin vauhdikkaasti 1,5 tunnissa. Vainikkalassa pysähtyvät myös Tolstoi-junat jotka menevät Moskovaan. Lappeenrannan keskusaseman ja Vainikkalan rautatie-aseman välillä on taksi yhteys. Vainikkalan rautatie-asema sijaitsee 28 km Lappeenrannan keskustasta. Vainikkalan juna-asemalla ei ole lipunmyyntiä. Lähin asema jossa myydään lippuja Suomen ja Venäjän välillä kulkeviin juniin sijaitsee Lappeenrannassa, Ratakatu 23. Passit ja viisumit tarkistetaan junassa Helsingin ja Vainikkalan välillä. Venäjällä tarkistukset tehdään Pietarin ja Viipurin välillä. 

Osta liput tästä

VIISUMIVAPAA RISTEILY

Lähde vierailemaan Venäjällä mukavasti vesiteitse. Lappeenrannasta lähtevällä risteilyaluksella matkustat viisumivapaasti Viipuriin ja Pietariin. Vesiteitse matkatessa näet takuulla niin Saimaan kuin Venäjän täysin erilaisesta perspektiivistä.

Tutustu risteilyihin

Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Mostly cloudy
-4°C