language language language language
FI EN RU DE
menu
language language language language
FI EN RU DE
menu

Saimaa - Koe talvi parhaimmillaan

Lappeenranta ja Imatra lähiseutuineen on houkutteleva talvikohde viettää lomaa koko perheelle. Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja tarjoavat upeat puitteet nauttia lähes keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Imatra puolestaan vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Lisäksi Lappeenrannan ja Imatran seudun talviset ulkoilureitit, Saimaan jää ja loistavat urheilupaikat takaavat tekemistä kaikille liikkujille. Aktiivisen talvipäivän jälkeen on mukava rentoutua alueen ravintoloissa herkutellen sekä kylpylöiden lämmöstä nauttien. Vietä ikimuistoinen talviloma!

Lappeenranta

Lappeenrannassa talvi on tekemistä täynnä! Moderni matkailukaupunki tarjoaa viehättäviä elämyksiä sekä ympärivuotisia luontokohteita kaikenikäisille.

Talviurheilusta kiinnostuneille Lappeenrannasta löytyy lukuisia mahdollisuuksia retkeilyyn, hiihtoon, luisteluun ja jopa pyöräilyyn. Talvisia rientoja voi harrastaa Myllymäen lumisilla rinteillä, joissa on turvallista opetella laskettelua tai laskea pulkalla. Linnoituksen historialliset vallit tarjoavat myös upeat puitteet mäenlaskuun. Sisätiloista löytyvät leikki- ja seikkailupaikat sekä alueen kylpylät palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuta.

Lisäksi Lappeenranta tarjoaa upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin ja rentoutumiseen. Vieraile Lappeenrannan linnoituksessa, nauti illallinen Saimaan äärellä, tutustu alueen historiaan Lappeenrannan museoissa tai lähde viihtymään lukuisten tapahtumien parissa.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Talvikivaa Lappeenrannassa

IMATRA

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.

Kaiken keskellä kuohuu koski. Suomen vanhin matkailunähtävyys halkaisee kaupungin ja muodostaa jylhän kanjonin keskelle asutusta. Yli 6000 vuotta vanha koski on ollut Euroopan merkittävimpiä nähtävyyksiä jo 1700-luvulta, eikä villin veden vetovoima ole aikojen saatossa kadonnut. Koskea ovat käyneet ihailemassa niin Venäjän keisarinna kuin Brasilian keisari.

Imatralla on aina ymmärretty kulttuurin päälle. Ruumiinkulttuuria edustavat kaksi kylpylää kuuden kilometrin säteellä keskustasta, henkistä taas Imatran kaupunginteatteri, kansainvälinen teatterifestivaali sekä korkeatasoinen balettitapahtuma.

Imatraa ei voi ymmärtää vain tekstistä tai kuvista, vaan se pitää kokea itse. Tule ja koe Kansallisihmeen voima.

Vuoden paras loma

Lappeenrannan linnoitus

Lähde seikkailemaan Lappeenrannan linnoituksen upeisiin talvimaisemiin. Linnoituksen ympäri kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi oppia uutta tietoa Linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta. Reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrelta löytyy 11 opastaulua. Lisäksi lumoavan linnoituksen museot, puodit ja kahvilat kutsuvat nauttimaan modernista karjalaisuudesta.

Lappeenrannan linnoitus on muuten myös yksi kaupungin parhaista paikoista laskea pulkalla!

Kulttuuria ja elämyksiä Teatteri Imatrassa

Imatran teatterit, kulttuuritalo, kansainvälinen teatterifestivaali sekä korkeatasoinen balettitapahtuma tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä Imatralla. Suomen uusin teatteritalo, Teatteri-Imatra tarjoilee kulttuuria ja elämyksiä kaikelle kansalle.

Keväällä 2022 lavan valtaa Elämä Ikkunan takana. Eppu Nuotion Teatteri Imatralle kirjoittama lämmin, arkisentuttu, hauska ja koskettavakin musiikkinäytelmä tutkii parisuhteen raapivaa karheutta ja vie Gösta Sundqvistin rakastettujen laulujen nostalgiseen maailmaan.

Retkeile talvisella Saimaalla

Auringon valossa kimaltelevat hanget kutsuvat aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kirpeästä talvisäästä. Mikä voi olla parempaa kuin kävely Saimaan talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä, kuppi kuumaa teetä tai kahvia nauttien.

Saimaan talvi ja ainutlaatuinen järviluonto tarjoaa upeat maisemat sekä huikeat retkeilymahdollisuudet eritasoisille seikkailijoille: Saimaan rantoja myötäilevä Rantaraitti, Pappilanniemen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku sekä harvinainen Hämmäauteensuo. Talvella Lappeenrannan satamasta pääsee jäätä pitkin myös Karhusaareen.

Majoitu mukavasti Imatralla

Imatran alueella on yli 4 000 petipaikkaa ja tarjonta vaihtelee kotoisista mökeistä Saimaan rannalla kylpylöiden upeisiin huippusviitteihin. Kaipasit sitten luksusta ja kylpylähemmottelua, mukavuutta keskustan ytimessä tai tilavan mökin isommalle porukalle, Imatralla löytyy taatusti tarpeisiisi sopiva vaihtoehto. Majoituksen ehdottomana huippuna on pohjoismaiden ainut linnahotelli, Imatran Valtiohotelli. Majoituksen suhteen voikin helposti mainita, että Imatralla on jokaiselle jotakin.

Saimaan upeat kylpylät

Kylpylässä virkistyy niin keho kuin mielikin. Vietä rentouttava talviloma nautiskellen Lappeenrannan ja Imatran seudun elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä.

Holiday Club Saimaan valloittava kylpylä Lappeenrannassa leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylästä löytyy vesiliukumäkien lisäksi erillinen peliallas omatoimisia vesipelejä varten, houkutteleva hyppyallas laitureineen sekä aisteja inspiroiva keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen.

Saimaan luontoon ja vedenalaiseen maailmaan pohjautuva taikametsä on puolestaan Imatran kylpylän sydän, josta nautitaan kaikilla aisteilla. Äänet, värit, valot sekä elämykselliset efektit ja luonnonvoimat tekevät vierailusta unohtumattoman.

Suomen kahvipääkaupunki

Tiesitkö että Lappeenranta on Suomen virallinen kahvipääkaupunki? Linnoituksen kärjessä sijaitseva Satamatie 6 valittiin Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020. Keskustassa sijaitseva Makea Coffee valittiin myös Suomen kolmanneksi parhaaksi kahvilaksi vuonna 2020!

Ja mikä voisi olla parempi kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupista herkullisen marjapiirakan kera Majurskan talon kahvilassa linnoituksessa tai nauttia vohveleista historiallisessa Kinnusen talon tunnelmallisessa Luovuus kahvilassa.

Vety vai atomi? - Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman näitä paikallisia herkkuja joita saat matkaevääksi Kauppatorilta.

Muikut ja lohi

Muikut ja lohi kuuluvat Imatran seudun tunnetuimpiin herkkuihin. Kaupungissa ja sen lähialueella toimii useita laadukkaita ravintoloita, joista tunnetuimpia ovat ravintola Buttenhoff, jonka Karjalainen vieraanvaraisuus ja ruokalista pitää kokea itse sekä terassiravintola Bar&Cafe Kuohu, joka tarjoilee lämmikettä talven pimeimpinäkin hetkinä aivan Imatrankosken kupeessa.

Elämää ympäri vuoden

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri tarjoaa värikkäitä elämyksiä, kulttuuria ja riemukasta menoa. Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia, joista löytyy elämyksiä taatusti jokaiseen makuun. Opiskelijakaupungin festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle ympäri vuoden.

Lisäksi Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja kaupunki tarjoaa upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin sekä rentoutumiseen. Lappeenrannassa tapahtumia ja nähtävää riittää!

Tapahtumia Vuoksen varrella

Talvi Imatralla tarjoaa tapahtumia jokaiseen makuun. Juhlallinen Balettigaala Kulttuuritalo Virrassa, modernit elokuvaelämykset nostalgisissa puitteissa, Ukonniemen viihtyisät urheilutapahtumat, Imatran kylpylän mukavat perheaktiviteetit sekä Varpasaaren hauskat talviriehat takaavat, ettei Imatra hiljene talvellakaan. Tekemistä, näkemistä ja kokemista Imatralla tosiaankin riittää!

Koko perheen talvilinna

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen nousee tammikuussa koko perheen Talvilinna, jota ylläpidetään lumitilanteen ehdoilla maaliskuun loppuun saakka. Luminen talvi on siis edellytys sille, että Talvilinna voidaan avata. 

Talvilinna tulee olemaan lumiveistoksen ja neljän liukumäen yhtenäinen kokonaisuus. Lumiveistoksen aiheena on saimaannorppa. Veistos tulee sijaitsemaan Talvilinnan korkeimmassa kohdassa, ja sen alapuolella on neljä eritasoista mäenlaskupaikkaa, joiden suunta osoittaa Pikisaareen. Mäkikukkulalle pääsee kipuamaan portaita pitkin, ja paikalle tuodaan liukureita vapaasti käytettäviksi. Myös sataman ja linnoituksen alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat Talvilinnan kävijöitä.

Veistos ja mäet myös värivalaistaan, ja Talvilinnan alueelle tuotetaan äänimaailmaa. Äänimaailman ja valaistuksen avulla pyritään luomaan arjesta poikkeavaa taianomaista tunnelmaa. Valaistuksella edistetään myös mäenlaskijoiden turvallisuutta.

Pakko kokea Imatralla

Nautiskele olostasi elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä ja anna aikaa itsellesi hemmotteluhoitojen parissa. Seikkaile perheen kanssa alueen hauskoissa aktiviteettipuistoissa tai nauti Imatran raikkaasta ulkoilmasta hiihtäen, pilkkien, juosten, pyöräillen, luistellen, laavulla makkaraa paistaen tai hauskan koiravaljakkoajelun merkeissä. Imatran talviset ulkoilureitit, Saimaan jää ja loistavat Ukonniemen ulkoilupaikat takaavat monipuolista tekemistä kaikille liikkujille. Virtaa voi tankata lisää yhdestä monista alueen ravintoloista.

Upeaan taiteeseen sekä alueen kaupunki- ja sotahistoriaan päästään lisäksi tutustumaan Imatran monipuolisessa museotarjonnassa.

Катки региона Лаппеенранта
Ознакомьтесь с возможностями катания на коньках в Лаппеенранте
Прогулочный маршрут Рантарайтти
Восхитительная тропа вдоль побережья
Satamatie 6
Кафе Satamatie 6, которое было выбрано лучшим кафе Финляндии 
Рыбалка на льду и рыболовное снаряжение – Tuplakasi-Action
Отправляйтесь на Сайму на зимнюю рыбалку в сопровождении гида.
Лыжня первого снега
Катайтесь на лыжах в районе Уконниеми города Иматра уже в октябре
Discover Saimaa
Отправьтесь навстречу приключениям
Трассы для беговых лыж в Иматре
Ознакомьтесь с лыжными трассами в городе Иматра
Иматранкоски
Посмотрите и почувствуйте бурные потоки воды
Трассы для беговых лыж в Лаппеенранте
Ознакомьтесь с лыжными трассами в городе Лаппеенранта
Фэтбайкинг — Tuplakasi Action
Велопрогулка среди потрясающих пейзажей озера Саймаа
Церковь Девы Марии прихода Лаппее
Великолепная церковь Лаппее в центре Лаппеенранты
Лыжные трассы в Савитайпале
Откройте для себя разнообразные лыжные трассы в Савитайпале
Holiday Club Saimaa
Многофункциональный курорт для активного семейного отдыха
Памп-трек Кархумяки
Находящийся в Иматра, Кархумяки – привлекательное место для любителей велоспорта
Природная тропа Паппиланниеми
Красивая природная тропа
СПА-отель Imatran Kylpylä
Самый многофункциональный СПА-комплекс в юго-восточной Финляндии
Ледовый стадион и каток в Лаппеенранте
Покатайтесь на коньках на катке с искусственным ледовым покрытием в Лаппеенранте
Хяммяаутеенсуо
Болотистая местность с небольшой природной тропой
Ледовая арена Holiday Club Saimaa
В Holiday Club Saimaa Arena можно кататься на коньках круглый год
Savitaipale Areena
Играйте в керлинг на стадионе Savitaipale Arena!
Парк развлечений Angry Birds Activity Park
Веселые развлечения для всех возрастов
Фэтбайкинг – Holiday Club Saimaa
Исследуйте регион Сайма на велосипеде
Конькобежная трасса в Савитайпале
Классическая конькобежная трасса длиной 5 км в Савитайпале
Городской Театр Лаппеенранты
Культурный досуг для любой возрастной группы
Крепость Лаппенранты
Ознакомьтесь с исторической крепостью Лаппеенранты
Карельский Дом-музей под открытым небом
Аутентичный карельский хутор 19 века
Театр Иматры
Посетите великолепный городской театр Иматры
Imatra Spa Areena (Ледовый Дворец в Иматре)
Широкий выбор возможностей для занятий зимними и летними видами спорта в Иматре
UK Areena
Ледовая спортивная арена недалеко от центра Лаппеенранты
Сауна Myllysaari
Сауна на берегу озера, расположенная рядом с пляжем Myllysaari
Снегоступы — Tuplakasi-Action
Возьмите напрокат снегоступы и исследуйте заснеженные пейзажи озера Саймаа.
Сноупарк в Савитайпале
Сноуборд на склонах Савитайпале
Флоатинг в гидрокостюмах — Tuplakasi Action
Наслаждайтесь объятиями озера Сайма в любое время года.[
Остров Кархусаари
Остров, расположенный в одном километре от городского порта Лаппеенранты
Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Mostly cloudy
-4°C