language language language
FI EN
menu
language language language
FI EN
menu

Esteettömyys

Etelä-Karjalan alueella on tarjolla runsaasti esteettömiä palveluita. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin.

Majoituspalvelut

Holiday Club Saimaa, Rauha

Holiday Club Saimaan hotellissa on viisi invahuonetta ja Villas 1-rakennuksessa kolme yhden makuuhuoneen invahuoneistoa. Huoneissa on normaalia leveämmät kulkureitit ja tilavampi wc. Ravintoloihin on esteetön pääsy luiskia pitkin. Kylpylässä on käytettävissä suihkutuoli. Myös hotellin eri kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä.

Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta

Hotellista löytyy yksi erityisesti liikuntaesteisille suunniteltu huone, joka on Superior-tason tilava huone kahdella erillisellä vuoteella. Kylpyhuoneessa on tuki vessan vieressä sekä madallettu käsienpesuallas. Huoneeseen saa myös suihkutuolin pyynnöstä. Hotelliin saapumista helpottaa parkkihallissamme invamerkillä varustetut autopaikat sisäänkäyntien vieressä.

Hotelli Rakuuna, Lappeenranta

Hotelli Rakuuna sijaitsee katutasossa, sekä parkkipaikat että sisäänkäynti on asfaltoitu ja tasainen. Yleisissä tiloissa 1.kerroksessa on käytettävissä Inva-WC. Sauna- ja aamiaistiloihin on pääsy pyörätuolilla. Majoitushuoneet ovat muutoin esteettömiä, mutta kylpyhuoneissa on kynnys ja niihin ei pääse pyörätuolilla.

Lappeenranta Spa, Lappeenranta

Hotelli Salpa, Luumäki

Ravintolat ja kahvilat

Kehruuhuone, Lappeenranta

Kehruuhuoneen avarat, esteettömät tilat ovat oiva taukopaikka, jossa voi syödä lounaan tai nauttia kahvit – ja isolle, ilmaiselle parkkipaikalle mahtuu helposti useampikin linja-auto.

Upseerikerho, Lappeenranta

Upseerikerhoon pääsee sisälle pyörätuolilla avustettuna portaille laitettavien kaltureiden avulla. Tiloista ei löydy inva-WC:tä.

Kahvila-Paahtimo Satamatie 6, Lappeenranta

Rosso, Lappeenranta

Kasinoterassi (kesäisin), Lappeenranta

Cafe Mylly, Lappeenranta

Risteilyalukset ja lentoasema

Saimaa Travel Oy, Lappeenranta

M/S Carelia-laivalle pääsee pyörätuolilla ja laivasta löytyy esteetön wc. Laivassa on kuitenkin paljon portaita, eikä siellä ole hissiä. Painavalla sähköpyörätuolilla ei todennäköisesti pääse laivaan. Laivaan mennään laakonkia pitkin ja veden korkeuden vaihtelujen myötä korkeuserot satamalaiturin ja laivan välillä vaihtelevat. Tavallisen pyörätuolin kanssa henkilökuntamme voi auttaa, mutta painavan erikoispyörätuolin kanssa laivaan meneminen on hankalaa. Satamissa on muutamia portaita, laivan henkilökunta auttaa ja ohjeistaa satamissa liikkumisessa. Liikkumisesteisten henkilöiden tulee ilmoittaa avuntarpeestaan etukäteen. Opaskoiraa ei valitettavasti voi ottaa risteilylle mukaan.

Viipurissa ei ole invatakseja tai -busseja. Kaupungin kadut ovat paikoin epätasaisia, mikä voi hankaloittaa liikkumista. Viipurin hotelleissa ei ole invahuoneita. Hotelli Viipuri ei sovellu majoittumiseen pyörätuolin kanssa, sillä pyörätuoli ei mahdu hotellin hissiin. Hotelli Victorian huoneisiin pääsee pyörätuolilla, mutta kaikissa hotellin huoneissa on kylpyamme. Hotelli Druzhban huoneisiin pääsee pyörätuolilla ja hotellissa on myös huoneita, joissa ei ole kylpyammetta.

Karelia Lines, m/s Camilla, Lappeenranta

M/s Camillan risteilyt soveltuvat hyvin liikunta- ja näkövammaisille.

Lappeenranta Airport, Lappeenranta

Liikuntarajoitteisten liikkuminen on helppoa Lappeenrannan lentoasemalla. Sisäänkäynti on esteetön. Kentällä on inva-WC ja mahdollisuus invapysäköintiin. Lentoaseman kutsupiste sijaitsee lähtöselvitysaulassa.

Mahdollisesta avun tarpeesta tulee ilmoittaa jo matkavarauksen yhteydessä. Siitä kannattaa kertoa myös lentokenttähenkilöstölle hyvissä ajoin ennen lentoasemalle saapumista, jotta lentoasemalla osataan varautua liikuntarajoitteisen avustamiseen. Palvelu voi olla esimerkiksi näkövammaisen saattoa tai pyörätuolimatkustajan auttamista koneeseen.

Muista ilmoittaa lentoyhtiölle, jos viet koneeseen oman pyörätuolisi.

Museot ja kirkot

Ulkoilureitit ja luontokohteet

Lappeenranta Etela-Suomen Laani Finland
Cloudy
-6°C